İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin bir parçası olan IEU+KREA, kültür ve yaratıcı endüstrilere odaklanmış uluslararası bir ekonomik araştırma ve uygulama merkezidir. Merkezin temel amacı, İzmir'den dünyaya uzanan bir bakış açısıyla, ekonomik ve sosyal kalkınmayı desteklemek, kültürel mirası da içine alan tüm potansiyeli gün yüzüne çıkarmak için bölgeleri, kuruluşları ve bireyleri kültürel ve yaratıcı kaynaklar hakkında daha bilinçli hale getirmektir. Bu doğrultuda araştırmalar yaparak politika önerileri sunmaktadır.

IEU+KREA, yaratıcı ekonominin merkezinde konumlanarak, disiplinlerarası bir yaklaşımla geniş bir araştırma ve uygulama yelpazesi sunmaktadır. Özünde yaratıcılığın bulunduğu ve diğer sektörler ile etkileşimi güçlü fakat onlardan bağımsız olan 10’u aşkın sektör Merkezin araştırma kapsamı içerisindedir. Dijital yaratıcı yeteneklerin geliştirilmesinden, zanaatlara, yaratıcı girişimcilikten, Ar-Ge ve inovasyon gibi fonksiyonel yaratıcılığı içeren alanlara dek uzanan bu kapsamda; Araştırmalar, Yayınlar, Projeler, İş geliştirme, İşbirlikleri, Danışmanlıklar, Eğitimler düzenlemektedir.

IEU+KREA, kültürel ekonominin ve yaratıcı endüstrilerin gücüyle ekonomik ve toplumsal dönüşümü hızlandıran sektörlere ve bu sektörlerin hedeflediği toplumsal değişime yönelik stratejilere, projelere ve pilot uygulamalara odaklanır.

Kültürel ve Yaratıcı Endüstrilerin sanayi ve turizm gibi yerel kalkınmada öncü ekonomik aktörler ile kesişimini güçlendirmek önceliklerindendir.

 

Partnerlikler