İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir Ekonomi Üniversitesi, IEU KREA, ve Enerji Sanayicileri & İş İnsanları Derneği işbirliği ile BEST For City Kentsel Temiz Enerji Uygulamaları İdeathonu, 14-15 Ekim tarihlerinde İzmir Ekonomi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

BEST For Energy Projesi kapsamında ilki düzenlenen BEST For City Ideathonu’nun ikincisinde, katılımcılar “Rejeneratif Yaklaşım” temasına yönelik yenilikçi fikirler üretmek üzere çalıştı. Etkinlikte tema çerçevesinde “rejeneratif yaklaşım ve donut ekonomisi” kavramlarının iş modellerine ve sosyo-ekonomik etkilerine dair farkındalığın artırılması önceliklendirildi.

İzmir Kalkınma Ajansı adına Sn. Sencer Özen, ENSİA adına Sn. Alper Kalaycı ve IEUKREA adına Dr. Sevay İpek Aydın’ın açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte, keynote konuşmacı olarak İngiltere Doughnut Economics Lab kurucularından Erinch Sahan Donut Ekonomisi üzerine online bir sunum gerçekleştirdi

Ekipler iki gün boyunca sürdürdükleri çalışmalarının ardından jüri karşısına çıkarak sunumlarını yaptılar. Etkinlik jürisinin değerlendirmeleri sonucunda Suntopia ekibi birincilik, WOGU ekibi ikincilik, MEST ekibi üçüncülük ödülünü almaya hak kazandı.