İzmir bu kez 7 ilin temsilcileriyle buluştu!

Kültürel ve yaratıcı endüstriyel Hub’ı Create in İzmir için meta-fiziksel hub modeli çalışma toplantısı kolektif katkılarla geliştirildi. İki gün boyunca paydaş toplantıları ve beş farklı odak grup görüşmesinde imalat, sanayi, turizm ve yaratıcı endüstrinin temsilcileri birlikte çalışmanın temellerini attı.

25-26 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenen çalışma toplantısının açılışı İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Ceylan Öner konuşmaları ile yapıldı. Açılışın ardından projeye ve etkinliğe dair detaylı bilgiler sırasıyla, Proje Takım Lideri Tomas Černevičius ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Yaratıcı Ekonomi ve Ar-Ge Merkezi Direktörü, Create in İzmir ERA temsilcisi, PhD. Sevay Ipek AYDIN ve Kilit Uzman Emir Džanić, Ph.D. tarafından aktarıldı.

Kaunas Teknoloji Üniversitesi Tasarım Merkezi Direktörü ve Litvanya Tasarım Konseyi Üyesi Prof. Dr. Rūta Valušytė, keynote konuşması ile tasarım kavramına hub’ın farklı yaklaşımını gözler önüne serdi. Doç. Dr. Lorenzo Piazzi, dijital library projesi ve diğer ülke uygulamaları ile ilgili katkılar sundu. Uzun vadeli yaratıcılık misyonunu ise yine projenin uluslararası ekibinden olan Laura Martelloni ve Dario Marmo online katılımları ile katılımcılara ilham verdi.

İki gün boyunca odak grup çalışmaları devam eden toplantının kapanış panelinde, yaratıcı endüstrilerin bir dönüşüm aracı olmasına dair görüş alışverişi yapılarak İzmir perspektifinden panelistlerin yorumları değerlendirildi. Kapanış panelinde, sektörün oyun kurucularından aşağıdaki isimler yer aldı:

 

Turusan Çiner – IDEART Ajans ve İzmir Reklamcılar Derneği Başkanı, İZTO Meclis Üyesi

MINE GUNES KAYA, EMBA – İzmir Ticaret Odası Turizm Direktörü, International Federation for Information Technologies and Travel & Tourism (IFITT) Türkiye Chapter Başkanı

Ceren Umay – İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Daire Başkanı

Zeynep Arda – İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı

Begüm ACAR – Metot Mühendisi / Tasarım Merkezi Sorumlusu

 

Uzmanlarımız şimdi yeniden mutfağa çekiliyor ve bu değerli çalışmanın çıktılarını raporlamaya hazırlanıyor. Takipte kalın…